Hvad er reglerne for gule plader?
Gule plader bruges som regel til varebiler med det formål at transportere gods eller varer for et firma. Varebilen skal have et synligt firmanavn på bilens sider og skal desuden være indrettet specifikt til transport af gods og varer. Ved at indregistrere en varebil på gule plader kan firmaet spare registreringsafgift og moms.
En firmabil på gule plader må ikke bruges til at køre privat i. Det kan til tider være svært at skelne mellem, hvad der er firmakørsel og hvad der ikke er. Du finder en glimrende guide på Skats hjemmeside.
Du må gerne køre fra bopæl til arbejde i din firmabil, uden at virksomheden mister de skattemæssige fordele ved de gule plader. Derudover er det også tilladt at køre i firmabil fra din bopæl, hvis din kørsel har betydning for virksomheden. Det er tilfældet, hvis den virksomhed du arbejder for, har vagtordninger, der kræver, at du forlader din bopæl i din firmabil.
Hvis du alligevel bruger firmabilen på gule plader til private formål, skal du betale privatbenyttelsesafgift og have fat i nogle papegøjeplader. Hvis du har en firmabil på papegøjeplader, skal du holde øje med, hvor meget du kører privat. Et sæt papegøjeplader koster 1.180 kroner, og de kan bestilles hos en af Motorstyrelsens ekspeditioner.
Sidst opdateret november 2020