Krancertifikater

Det er ikke unaturligt, hvis du har stillet dig selv dette spørgsmål. Der findes nemlig et væld af forskellige typer certifikater, som giver dig den allerbedste udsigt på byggepladsen. De forskellige krancertifikater er nødvendige, da det er et ansvarsfuldt arbejde at arbejde som kranfører. De tonstunge genstande skal flyttes med nøjagtighed – og netop dette trænes du i med de forskellige uddannelser.

Der findes fire krancertifikater

  • Fast opstillede kraner og tårnkraner med tilladelse til belastninger over 8 tonsmeter
  • Mobile kraner med tilladelse til belastninger på over 30 tonsmeter
  • Mobile kraner med tilladelse til belastninger på 8-30 tonsmeter
  • Kraner med tilladelse til belastninger på over 8 tons/tonsmeter – såkaldt kranbasisuddannelsen.

Mobile kraner eller fast opstillede kraner?

Men hvilket krancertifikat skal du så vælge? Det kommer an på, hvilken type arbejde du ønsker at arbejde med, eller hvad din arbejdsplads kræver. Ved mobile kraner er der tale om maskiner, som er indrettet som en kran – men som også er monteret på køretøjer, tog, bælter, trailere og lignende. Disse bruges til løft af frithængende bryder.

Mobile kraner inkluderer blandt andet lastbilkraner, mobilkraner med ballast, trailermonterede kraner, entreprenørmaskiner indrettet til kranarbejde og mobile kraner på hjul eller bælter. Er det netop dette, du skal arbejde med på dit job, vil et krancertifikat til mobile kraner være det bedste valg.

Overvejer du at tage et krancertifikat til mobile kraner?

Så tager det kun 10 dage og koster 1.340 kroner, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Du kan læse meget mere om krancertifikat kurset her.

Hvad kan vi hjælpe dig med?