I de fleste virksomheder er konflikter en del af dagligdagen. Konflikter med medarbejdere er nok noget af det mindst sjove ved at være leder. Det er den del af jobbet som de fleste ledere har sværest ved at håndtere.

Mange konflikter bygger på misforståelser – så er godt sted at starte er at kende dine medarbejdere rigtig godt og have en tydelig og ærlig kommunikation/dialog.

3 teknikker til at løse konflikter med dine medarbejdere

  1. Tænk ”Vi”:
    Vis medarbejderen at hans/hendes mening er vigtig, også når du er uenig. Inddrag medarbejderen og tænk ham/hende som en medspiller.

  2. Undersøg:
    Undersøg medarbejderens oplevelse af situationen. Vis interesse, forståelse og anerkendelse via dialog.

  3. Gør noget:
    Konflikter kræver handling og initiativ. Det er vigtigt, at du viser medarbejderen, at du gør noget for at løse konflikten og styrke arbejdsrelationen. Tal om, hvad I er uenige om og processen fremover.

Forskellige måder at arbejde med konflikthåndtering

Uanset om du er leder eller ej, så er ingen konflikter ens og dermed kan det heller ikke forventes at konflikter kan håndteres på samme måde. 

Det er derfor vigtigt, at have flere redskaber til at håndtere konflikthåndtering. Det kan f.eks. være at arbejde med konfliktrappen, hvor man bliver opmærksom på, om man er med til at optrappe eller mindske en konflikt. 

Derudover er det vigtigt at lære at arbejde med både kropsprog og verbal kommunikation, herunder feedback og anderkendelse. 

 

Ønsker du eller din virksomhed at styrke håndteringen af konflikter?

DEKRA tilbyder kurser og workshops indenfor konflikthåndtering og kan skræddersy forløb til din virksomhed, så vi tager fat om det i har behov for. 

Ønsker du at høre om mulighederne for et kursus eller en workshop i konflikthåndtering, så tøv ikke med at sende os en besked, så vil vores Head of Business, Tina Dyrgaard ringe dig op til en uforpligtende snak. 

Skræddersyet forløb til din virksomhed

DEKRA Business tilbyder kurser, coaching, teambuilding og mange andre forløb og kan skræddersy forløb der passer til din virksomheds behov. 

Udover skræddersyet forløb tilbyder vi også AMU-kurser for ledige. 

Ønsker du at læse mere om de mange muligheder, så tag et kig på vores side enten her eller øverst i menuen. 

Hvad kan vi hjælpe dig med?