Information til ledige
Her finder du alt information for ledige, jobcentre og a-kasser, som kan være relevant. Finder du ikke svar på dine spørgsmål, skal du være meget velkommen til at kontakte os på telefon: 70 60 65 00
Vigtig information
Vi har samlet alt information, som kan være relevant at vide omkring DEKRAs Business kurser, tilmelding og forløb.
Er der nogle krav for at kunne starte på et AMU-kursus?
Der er ikke nogen krav for at kunne starte på et af vores AMU-kurser.
Vi anbefaler, at du starter på et af vores kurser, som er tilpasset ledige, hvis du er ledig, men vi har plads til alle uanset om du er ledig eller i job. Alle kan deltage uanset alder, erfaring og uddannelse.
Vi gør alt hvad vi kan, for at tilpasse vores undervisning til de kursister, som er på hvert hold. Vi tager fat i cases og eksempler fra kursisterne, så undervisningen bliver så virksomhedsnært, som muligt.
Hvilket kursus skal jeg vælge?
Du er velkommen på alle vores kurser. Der er plads til alle uanset din baggrund og erfaring. Er du ledig, har vi dog nogle kurser, som vi anbefaler, da de er udarbejdet specifikt til ledige, så vi kan hjælpe dig bedst muligt med at styrke dit CV og hjælpe dig i job.
Vores kurser til ledige er Koordinatoruddannelsen og Bæredygtighedsambassadør. Begge uddannelser tages online, hvilket giver dig mulighed for at deltage, uanset hvor i landet du bor.
Hvis du er i tvivl eller har brug for en snak om, hvad der passer dig bedst, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 70 60 65 00
Hvad koster et kursus?
Prisen på kurset afhænger af flere ting, da vi er et AMU-center og er underlagt en række regler og love. Man kigger først på, om du er ledig eller i arbejde.
Hvis du er ledig: Såfremt du er ledig, så skal du kontakte din a-kasse/jobcenter og høre dem, om de vil betale kurset. Hvis de ikke vil betale, så har du stadig muligheden for at tage kurset. Du skal blot melde dig i arbejde i kursus perioden, dvs. at du ikke må modtage dagpenge/kontanthjælp (dog kan du risikere at få karantæne i en periode af din a-kassen – så derfor vil vi anbefale dig at tale med a-kassen/jobcenteret herom).
Hvis du er i arbejde: Hvis du er i arbejde, så afhænger prisen af, om du har en videregående uddannelse. Hvis du ikke har en videregående uddannelse, så får du tilskud fra AMU og prisen udgør blot deltagerbetaling per dag + gebyrer.
Såfremt du har en videregående uddannelse, er prisen den fulde takst + gebyrer. Hvis du hverken modtager kontanthjælp eller dagpenge - så bliver du vurderet som værende i arbejde (selvforsørgende)
Hvis du er studerende/pensionist/ledig uden ydelse: Hvis du hører under denne kategori, bliver du betragtet som værende selvforsørgende eller i arbejde og her er det dit uddannelsesniveau, som afgør prisen.
Hvis du ikke har en videregående uddannelse: Du får tilskud fra AMU og prisen udgør blot deltagerbetaling + gebyrer.
Såfremt du har en videregående uddannelse: Prisen er den fulde takst + gebyrer.
Priserne for det enkelte kursus kan findes under den specifikke side.
Hvordan får jeg 6 ugers jobrettet uddannelse?
Du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse efter 5 ugers ledighed (karensperiode).
Om du kan få 6 ugers jobrettet uddannelse afhænger af din uddannelse.
Du kan få 6 ugers jobrettet uddannelse hvis:
- Ufaglært: Du har gennemført folkeskolen og har eventuelt en gymnasial uddannelse.
- Faglært: Du har en erhvervsfaglig uddannelse.
- Faglært + kort videregående uddannelse: Du er faglært og derudover har en kort videregående uddannelse.
Ønsker du at starte på et AMU-kursus hos os, skal du derfor selv have fat i din a-kasse eller jobcenter, og få bekræftet, at du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.
Når du er blevet godkendt til jobrettet uddannelse, så ringer du blot ind til os på tlf.: 70 60 65 00 og så laver vi tilmeldingen over telefonen.
Der skal udfyldes en blanket, som kaldes en AR237, som du vil få tilsendt pr mail umiddelbart efter din samtale med os.
Har jeg en videregående uddannelse?
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din uddannelse kvalificeres som videregående kan du tjekke den på www.ug.dk – her kan du søge på din uddannelse og under kvalifikationsniveau, hvor du vil få oplyst et nummer mellem 1-9, som er undervisningsministeriets vurdering af uddannelsen i forhold til den danske kvalifikationsramme for livslang læring.
Hvis kvalifikationsniveauet er på 5 eller derover, så kategoriseres din uddannelse for værende videregående.