Den hurtige vej til at bestå Trafikstyrelsens lovpligtige teoriprøve

Uanset om du ønsker at flyve med droner privat eller professionelt, er det lovpligtigt at have et dronekompetencebevis. Det får du ved at tage og bestå en online teoriprøve hos Trafikstyrelsen.

For at bestå prøven kræver det, at du sætter dig grundigt ind i reglerne for droneflyvning. Det kan du gøre på to måder.

1. Du kan selv læse op på teorien, som du finder her https://droneregler.dk/. For at bestå teoriprøven skal du læse mellem 57 og 122 sider, der består af en god blanding af teori og paragraffer. Det er tungt, svært at forstå og ikke mindst enormt tidskrævende at komme igennem. Det vil sandsynligvis tage dig to hele dage at lave selvstudiet. 

2. Du kan tilmelde dig DEKRAs online kursus, der på kun 3 timer klæder dig på til at bestå teoriprøven.

 

Hvilket kursus skal jeg tage?

Hvilket kursus skal jeg tage?

Der findes to dronekurser: A1/A3 og A2 inkl. A1/A3. Hvilket kursus du skal have afhænger af, hvor du ønsker at flyve med dronen.

A1/A3

Kurset er for dig, der ønsker at flyve tæt på mennesker med droner op til 500 g, eller som ønsker at flyve med droner op til 25 kg, men i områder uden mennesker.


Læs mere

A2 inkl. A1/A3

Flyv tæt på lufthavne og helikopterplatforme med droner op til 2 kg, og tættere på mennesker med droner mellem 500 g og 2 kg.

Pr. 5/10-22 skal alle A2-prøver tages ved fysisk fremmøde.


Læs mere

.

OBS: Pr. 5/10-22 skal alle A2-prøver tages ved fysisk fremmøde

Fra d. 5. oktober 2022 kan du ikke længere tage A2 prøven online derhjemme. Du skal i stedet møde op og tage prøven hos en af Trafikstyrelsens anerkendte droneskoler. Hos DEKRA Dronecenter kommer vi til at udbyde A2 prøven i Nørresundby, Brabrand, Vejen, Odense og Brøndby. 

Er du i tvivl om, hvilket kursus, du skal tage?

Så er du velkommen til at ringe til DEKRA på tlf. 70 60 65 00 og få vejledning.

Hvem skal have et dronekompetencebevis?

  • Droner over 250 gram:
    - Det er lovpligtigt at have et dronekompetencebevis

  • Droner under 250 gram:
    - Det er lovpligtigt at have et dronekompetencebevis, hvis dronen har kamera
    - Hvis dronen er kategoriseret som legetøj til børn under 14 år, kræves der ikke dronekompetencebevis.

OBS vedrørende C-mærkning

I fremtiden kommer der nye regler i Europa, der kommer til at betyde, at alle droner skal være C-mærket. Det er dog på nuværende tidspunkt ikke muligt at købe C-mærket droner. Det er derfor vigtigt, at du ind til videre tager udgangspunkt i reglerne for droner, der ikke er C-mærket (Legacy reglerne).

Siden bliver opdateret så snart, der er nyt om de nye C-mærkninger.

.

97% af testpersonerne sagde, at de fandt Trafikstyrelsens online-prøve nem at bestå, efter de forinden havde gennemført DEKRA Dronecenters onlinekursus.

.