Bliv faglært buschauffør

Er du serviceminded og har let til smil? Og vil du gerne have et job, hvor du dagligt er i kontakt med mange mennesker? Så er uddannelsen som faglært buschauffør måske noget for dig.

Som faglært buschauffør åbner der sig mange spændende jobmuligheder. Du kan bl.a. blive buschauffør i rute- og bybusser. Som buschauffør bliver din vigtigste opgave at transportere bussens passagerer sikkert frem og yde den bedste kundeservice på turen.

Uddannelsen er meget praktisk orienteret, og en stor del af uddannelsen foregår i lære hos et busselskab. Her lærer du bl.a. at køre, vedligeholde og efterse busser. Vi udbyder uddannelsen til faglært buschauffør i Vejen.

.

.

Vi hjælper med at finde lærepladser

Hos DEKRA Erhvervsskole ønsker vi, at alle vores elever finder en spændende læreplads, som de kan være hos under deres uddannelse. Vi gør derfor en stor indsats for at hjælpe vores elever med at finde lærepladser. Det gør vi blandt andet via samtaler, besøg hos busselskaber, inviterer gæsteundervisere fra busbranchen ind på skolen og meget mere.

.

.

Hvorfor skal jeg tage uddannelsen hos DEKRA?

>  DEKRA er specialiseret i transportuddannelser.

>  Vi blev kåret til Danmarks bedste erhvervsskole for transportuddannelser i 2018.

>  Vi har landets bedste undervisere.

.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På uddannelsen bliver du klædt godt på til at varetage dit fremtidige job som buschauffør. En stor del af undervisningen består af praktiske øvelser og kørelektioner. Du kan bl.a. glæde dig til en sjov dag på køreteknisk anlæg, hvor du får lov til at teste bussens hestekræfter af. På uddannelsen får du gratis kørekort til kategori B og D/EP.

Vi deltager også til en række arrangementer ude af huset. Vi deltager bl.a. på Transportmessen, i DM i skills og til DEKRAs egne jobmesser.

I klasseundervisningen lærer du om både billettering, kundeservice og konflikthåndtering. Du lærer også om sundhed for chauffører og førstehjælp.

Vil du se, hvad vi laver i hverdagen? Så tjek Erhvervsskolens Facebookside.

.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen som faglært buschauffør? Eller ønsker du hjælp til at tilmelde dig? Så er du velkommen til at kontakte Jan Brochdorf på 31 63 28 15. Du er også altid velkommen til at  besøge vores skole i Vejen og få en snak.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen til faglært buschauffør starter med et grundforløb på 20 uger. Herefter starter hovedforløbet, hvor du veksler mellem at være i lære hos et busselskab og på skoleophold.

Som buschauffør i kollektiv trafik er du også udlært i at køre med passagerer, der har særlige behov. Dette kan være syge, handicappede eller alderssvækkede borgere.

Uddannelsens opbygning

Når du er over 25 år, starter du med at få en samtale. Her snakker vi om din erfaring og tidligere uddannelse. Varigheden på dit grundforløb og hovedforløb afhænger nemlig af dette.

Hovedregel omkring varighed for dig, der er over 25 år:

>  Har du kørt for et busselskab i mindst to år? Så springer du grundforløbet over og starter direkte på hovedforløbet. Hovedforløbet kan have en varighed på op til 2 år og 6 måneder.

>  Har du under 2 års relevant erhvervserfaring eller en forudgående uddannelse, der er beslægtet med uddannelsen til buschauffør? Så kan dit grundforløb vare op til 20 uger – i de fleste tilfælde vil varigheden dog være omkring 10 uger. Hovedforløbet kan have en varighed på op til 2 år og 6 måneder.

>  Har du ingen relevant erhvervserfaring eller anden uddannelse? Så vil de grundforløb vare 20 uger. Hovedforløbet kan have en varighed på 2 år og 6 måneder.

Du kan herefter vælge at læse videre til kørselsdisponent.

Hvis du ønsker at tilmelde dig til uddannelsen som faglært buschauffør, kan du gøre det på følgende 2 måder:

  1. Du kan tilmelde dig via optagelse.dk.
  2. Du kan kontakte skolen på 72 33 27 87 og tilmelde dig.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker hjælp til din tilmelding eller har spørgsmål til uddannelsen.

Jeg ønsker at tilmelde mig erhvervsuddannelsen i Vejen

Buschauffør i kollektiv trafik

.