Bliv faglært lastbilchauffør - Danmarks fedeste transportuddannelse!

Drømmer du om at køre lastbil? Og vil du gerne tage en praktisk erhvervsuddannelse, der giver dig gode jobmuligheder? Så er uddannelsen til faglært lastbilchauffør et oplagt valg for dig!

Som faglært lastbilchauffør får du mange spændende jobmuligheder. Du kan bl.a. komme til at arbejde som godschauffør, hvor du skal transportere forskellige typer gods rundt i Danmark og Europa. Vil du hellere kombinere lastbilkørslen med fysisk arbejde, kan du vælge at blive renovationschauffør, tankchauffør eller flyttechauffør.

Lige meget hvilken gren du vælger, kan du se frem til en spændende arbejdsdag, hvor du en stor del af tiden sidder bag lastbilens rat.

Vil du vide mere om, hvordan det er at gå på uddannelsen til faglært lastbilchauffør eller andre erhvervsuddannelser, så tjek DEKRA Erhvervsskoles Facebookside.

Få læreplads- og jobgaranti

Som elev på DEKRA Erhvervsskole er du sikret en læreplads under uddannelsen. Du kan derfor trygt starte på uddannelsen velvidende om, at det ikke er en manglende læreplads, der skal forhindre dig i at gennemføre uddannelsen.

Herudover tilbyder vi også jobgaranti, der sikrer dig et job på minimum 30 timer senest 3 måneder efter gennemført uddannelse. 

 

Hvorfor skal jeg tage uddannelsen hos DEKRA?

>  Vi blev kåret til Danmarks bedste erhvervsskole for transportuddannelser i 2018.

>  Vi giver dig læreplads- og jobgaranti.

>  DEKRA er specialiseret i transportuddannelser.

>  Vi har landets bedste undervisere.

> Du får kørekort til kategori B, C, C/E samt et gaffeltruck-certifikat.

.

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På uddannelsen bliver du klædt på til at varetage dit fremtidige job som lastbilchauffør. 

En stor del af undervisningen består af kørelektioner og praktiske øvelser. 

For at give dig et indblik i branchen, deltager vi i en række arrangementer ude af huset bl.a. i DM, Transportmessen og på DEKRAs egne jobmesser.

I klasseundervisningen lærer du om de forskellige love og regler, energirigtig kørsel og køre- og hviletidsreglerne.

.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen til faglært lastbilchauffør? Eller ønsker du hjælp til at tilmelde dig til uddannelsen? Så er du velkommen til at kontakte vores chefkonsulent Jan Brochdorf på 31 63 28 15. Du er også meget velkommen til at komme ud og besøge skolen og snakke med vores elever.

 

Læs også vores gode historier med tidligere elever:

> Fra sømand til faglært lastbilchauffør

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet varer 20 uger og foregår på skolen i Brøndby. Herefter starter hovedforløbet, hvor du veksler mellem at være i lære i en virksomhed og på skoleophold. Hovedforløbet varer 2 år og 6 måneder og afsluttes med en svendeprøve. 

På uddannelsen skal du vælge ét af følgende specialer

>  Flyttechauffør

>  Godschauffør

>  Renovationschauffør

>  Tankbilchauffør

 

Uddannelsens opbygning

Når du er over 25 år, starter du uddannelsen ud med en samtale, hvor vi snakker om din erfaring og uddannelsesmæssige baggrund. Varigheden på dit grundforløb og hovedforløb afhænger nemlig af dette.  

Hovedregel omkring varighed for dig over 25 år:

>  Har du kørt for en vognmand i mindst to år? Så springer du grundforløbet over og starter direkte på hovedforløbet. Hovedforløbet kan have en varighed på op til 2 år og 5 mdr.

>  Har du under 2 års relevant erhvervserfaring eller en forudgående uddannelse, der er beslægtet med uddannelsen til lastbilchauffør? Så kan dit grundforløb vare op til 20 uger – i de fleste tilfælde vil varigheden dog være omkring 10 uger. Hovedforløbet kan have en varighed på op til 2 år og 5 mdr.

>  Har du ingen relevant erhvervserfaring eller anden uddannelse? Så vil grundforløbet vare 20 uger. Hovedforløbet kan have en varighed på op til 2 år og 6 mdr.

På uddannelsen skal du vælge ét af følgende specialer:

>  Flyttechauffør

>  Godschauffør

>  Renovationschauffør

Tankbilchauffør

 

Hvis du ønsker at tilmelde dig til uddannelsen til faglært lastbilchauffør, kan du gøre det på følgende 2 måder:

  1. Du kan tilmelde dig via optagelse.dk. Vær opmærksom på, at uddannelsen her hedder Vejgodstransportuddannelsen.

  2. Du kan kontakte skolen på 72 33 27 87 og tilmelde dig.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til din tilmelding.

 

 

.

Jeg ønsker at tilmelde mig erhvervsuddannelsen i Brøndby

Lastbilchaffør

.