Finder hold til dig
Efteruddannelse for synsmedarbejdere
Efteruddannelse for synsmedarbejdere
Hos DEKRA tilbyder vi efteruddannelse for synsmedarbejdere i hele landet. Hvert femte år skal en bilsynsmedarbejder ajourføre sin uddannelse, hvilket kan gøres i to kategorier: 1 og 3 eller 2 og 4. Det er nødvendigt at gennemføre efteruddannelsen i kategori 1 og 3, før du kan tage kategori 2 og 4.
Kategori 1 og 3
Denne kategori henvender sig til synsmedarbejdere, der er uddannet i små køretøjer med en totalvægt på maks. 3.500 kg. Dette inkluderer biler, traktorer, motorredskaber og påhængskøretøjer samt ADR-godkendelse af type EX/II og EX/III. For biler til mere end 9 personer gælder det kun periodisk syn, samt alle syn af motorcykler, knallerter og påhængskøretøjer til motorcykler.
Kategori 2 og 4
Når du har gennemført efteruddannelsen i kategori 1 og 3, kan du tage efteruddannelsen i kategori 2 og 4. Denne kategori henvender sig til synsmedarbejdere, der er uddannet i at lave periodisk syn af tunge køretøjer over 3500 kg, såsom lastbiler og busser.
Praktisk information om efteruddannelsen for synsmedarbejdere hos DEKRA
Har du spørgsmål vedrørende efteruddannelsen for synsmedarbejdere, som du ikke finder svar på her i oversigten, skal du endelig kontakte os på telefonnummer 70 60 65 00 eller udfylde kontaktformularen nederst på siden. Så sørger vi for, at du får den hjælp og vejledning, du har brug for.
Hvad koster efteruddannelsen for synsmedarbejdere?
Prisen for efteruddannelsen er 3.000 kr. pr. dag.
Kat 1: 3 dage / 9.000 kr.
Kat 2: 2 dage / 6.000 kr.
Kat 3: 3 dage / 9.000 kr.
Kat 4: 2 dage / 6.000 kr.
Hvor kan jeg tage uddannelsen?
Vi afholder efteruddannelserne i hele landet med både praktisk og teoretisk undervisning.
- Nørresundby/Aalborg
- Herning
- Brabrand
- Horsens
- Vejen
- Odense
- Slagelse
- Brøndby/Taastrup
På nogle lokationer vil undervisningen foregå på to forskellige adresser: den teoretiske undervisning på DEKRAs AMU-skole og den praktiske undervisning i den nærmeste DEKRA Bilsynshal. For eksempel:
- Teoretisk undervisning: Sundsholmen 21, 9400 Nørresundby
- Praktisk undervisning: Ølgodvej 8, 9220 Aalborg Øst
Andre steder, som i Horsens, vil både teoretisk og praktisk undervisning foregå på samme lokation, da vores AMU-skole og Bilsynshal ligger samme sted.
Hvornår kan jeg tage efteruddannnelsen?
- Kategori 1 og 3: Aftenundervisning fra kl. 16.00 til 20.30. Weekendundervisning fra kl. 9.00 til 18.00.
- Kategori 2 og 4: Fredag og lørdag fra kl. 9.00 til 15.00.
Hvad er kravene for at starte på uddannelsen?
For at deltage i vores bilsynskurser skal du være uddannet køretøjsmekaniker og have mindst tre års erfaring fra et mekanikerværksted. Det er ikke nødvendigt, at du er ansat i en synsvirksomhed. Se eventuelt mere information hos Færdselsstyrelsen.
Hvis du ikke er uddannet mekaniker, men har over tre års erfaring fra et værksted, kan du tilmelde dig en realkompetencevurdering (RKV) før bilsyn. Her vil du få svar på, hvad der skal til, for at du kan tilmelde dig vores bilsynskurser.
Har du spørgsmål om, hvorvidt du har en pædagogisk erfaring, der kan give merit, er du velkommen til at kontakte os på telefon: 70 60 65 00
Kontakt os og hør mere om efteruddannelsen for synsmedarbejdere
Skal du have den lovpligtige efteruddannelse og har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os. Så tager vi gerne en snak og ser, hvad dine muligheder er.