Find dit kursus her

Elsker du at køre bil? Tag en kørelæreruddannelse til personbil

Kan du lide at arbejde med mennesker? Og vil du gerne have et selvstændigt job, hvor du selv planlægger din arbejdstid? Så er kørelærer til personbil vist lige et job for dig.

På kørelæreruddannelsen bliver du uddannet til at undervise folk, der skal tage kørekort. Du kommer til at være i daglig kontakt med forskellige mennesker. Derfor er det vigtigt, at du har gode pædagogiske evner. Det er også en fordel, hvis du har en god portion tålmodighed.

Jobbet som kørelærer er afvekslende. Det ene tidspunkt underviser du eleverne i teori eller har kørelektioner. Det andet tidspunkt dirigerer du dem på glatbane på køreteknisk anlæg. Og lønnen er god, især set i forhold til at det er en kort uddannelse.


Hvorfor blive kørelærer?

> Du får et job, hvor ikke to dage er ens.

> Der er stor jobsikkerhed.

> Du får en god løn.

> Det er et fleksibelt arbejde, hvor du selv kan tilrettelægge din dag.

> Du kan blive selvstændig eller ansat i et større firma.

DK's højeste beståelsesprocent

9 ud af 10 anbefaler DEKRA

Danmarks bedste undervisere

.

Danmarks bedste undervisning

Kørelæreruddannelsen er opdelt i to dele: en teoretisk og en praktisk del. I den teoretiske del lærer du at forberede og gennemføre teoriundervisning af køreelever. I den praktiske del lærer du at undervise på øvelsesplads, køreteknisk anlæg og på offentlig vej.

Det tager ca. et år at blive kørelærer til personbil. På aftenholdet har du undervisning en gang om ugen i 4-6 timer i tidsrummet 16-22. På dagsholdet er det fra kl. ca. 9-14.

Uddannelsen afsluttes med en skriftlig multiple choice og en praktisk prøve. Du bliver også bedømt på dine pædagogiske evner. Der er gode chancer for, at du består med bravour. Vi har Danmarks højeste beståelsesprocenter. I 2018 bestod 93 % i Brøndby.

.

Kort vej til job

Som kørelærer får du god jobsikkerhed. Der mangler kørelærere i Danmark blandt andet på grund af en høj gennemsnitsalder.

De fleste kørelærere etablerer sig som selvstændige med deres egen køreskole. Andre bliver ansat hos en større køreskole eller i en uddannelsesinstitution. Nogle vælger at have kørelærerjobbet ved siden af et andet job, da man kan lægge timerne om aftenen og i weekenderne.

Når du tager uddannelsen hos DEKRA, hjælper vi dig godt på vej. Gennem vores netværk og CV Bank forsøger vi at hjælpe dig med at finde et job. Derudover er vi altid selv på udkig efter kørelærere til vores uddannelsessteder.

Har du spørgsmål? Få hjælp døgnet rundt

Har du spørgsmål til kørelæreruddannelsen til personbil? Så sidder vi klar til at hjælpe dig på 70 60 65 00.

Du kan også altid chatte med os. Vi har døgnchat, hvor du kan få hjælp 24/7.

Prisen for at blive kørelærer til personbil afhænger af, hvor i landet du tager uddannelsen. De angivne priser er momsfri, da du ikke skal betale moms på kørelæreruddannelsen.

(Forprøve + praktisk prøve)

Brøndby: 14.500 + 27.500 kr.

Næstved: Intropris 14.500 + 27.500 kr.

Nørresundby: 14.500 + 55.400 kr.

Brabrand: 14.500 + 55.400 kr.

Vejen: Intropris 14.500 + 27.500 kr.

Kontakt os hvis du ønsker at dele betalingen op i rater.

Gebyrer

Ud over prisen skal du betale følgende gebyr:

> 1 x Prøvegebyr á 340 kr. til Politiet.

Har du spørgsmål til priserne? Ring til 70 60 65 00. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

Priser er gældende pr. 1.1.2019.

For at tage kørelæreruddannelsen til personbil skal du opfylde disse krav:

> Du skal være fyldt 24 år.

> Du skal have kørekort til kategori A (motorcykel), B (almindelig bil), C (lastbil) og C/E (lastbil + anhænger).

> Du må ikke i de seneste to år have været frakendt eller inddraget førerretten.

> Du må ikke være dømt for et strafbart forhold, der kan begrunde fare for misbrug af stillingen som kørelærer.

> Du skal have gennemført et pædagogisk undervisningsforløb. Forløbet skal have en varighed af mindst 120 undervisningstimer. Hvis du har pædagogisk erfaring, kan du søge merit hos Færdselsstyrelsen. (Dette krav stilles ikke til nuværende godkendte kørelærere).

Bemærk! Du starter med at tage din kørelæreruddannelse til kategori B (personbil). Derefter kan du fortsætte med kørelæreruddannelsen til motorcykel samt storvogn.

Kørelærergodkendelsen gælder i 5 år. Derefter skal den fornyes med et 5 dages efteruddannelseskursus.

.