Beregning af registreringsafgift på biler

Få en forhåndsgodkendelse for kun 299,-

DEKRA Bilsyn er stedet hvor vi samler alle dine opgaver i forbindelse med import af biler fra eksempelvis Tyskland. Udover vores velkendte service omkring toldsyn af importerede biler, tilbyder vi ligeledes at beregne afgift på bilen, i selvsamme omgang.

På vores side for betaling af registreringsafgift, www.betalafgift.dk, kan du få forhåndsvurderingen af afgift på din bil. Herinde finder du ligeledes nødvendige informationer samt priser for at starte din proces op.


.

Dine steps i forbindelse med import af bil og betaling af registreringsafgift:

#1 Forhåndsvurdering på import af bil

Før du forhandler den endelige pris på din importbil med eksempelvis den tyske bilforhandler, kan du med fordel anmode om en forhåndsvurdering af registreringsafgiften. Inden for en times tid, vil du have en fast, bindende og uforpligtende pris på, hvad lige netop din importbil skal koste i registreringsafgift. Vi beregner afgift på din bil inden for meget kort tid.

.

#2 Import og hjemtransport

Når beslutning er taget og bilens pris inklusiv dansk moms og registreringsafgift er fastlagt, skal bilen transporteres fra den tyske bilforhandler til Danmark. Der er flere muligheder for dig i denne forbindelse. Booking af ekstern autotransportør er meget anvendt, men det har dén ulempe at du højest sandsynlig ikke får muligheden for at besigtige importbilen inden afhentning.

Alternativet til dette, er at afhente bilen selv. Der vil som regel være mulighed for at købe tyske prøve-/dagsnummerplader hos den tyske forhandler, som du kan transportere bilen hjem på. Når du ankommer til Danmark, kan du købe prøvemærker hos en DEKRA Bilsyns mange synsvirksomheder.

.

#3 Toldsyn af bil

Det er en forudsætning at få foretaget et toldsyn af bilen når den ankommer til Danmark. Og ligeledes inden du kan betale afgift på din bil, kræver SKAT at bilen registreres i det centrale motorsystem, kaldet Dansk Motorregister (DMR). Toldsynet og registreringen i DMR foregår i en af DEKRA Bilsyn mange synshaller.

Find nærmeste synshal her.

Når bilen er hjemme og du er klar til næste skridt, kan du booke tid hos en DEKRA Bilsyn synshal

Book tid her

#4 Værdifastsættelse og betaling af registreringsafgift

Så snart bilen er registreret i DMR, kan vi foretage endelig beregning af registreringsafgiften. Denne proces foregår ofte i samme arbejdsgang, som vi toldsyner og godkender din nye importbil. Bilen vil derfor indenfor meget kort tid, være godkendt, registreret i DMR og har fået beregnet afgiften. Du er nu klar til at blive kørende, ved at betale registreringsafgiften og købe et sæt nummerplader.

:

Beregn afgift på bil

For at må beregne afgift på biler, skal man have en autorisation som udstedes af Motorstyrelsen (SKAT), som kaldes for selvanmelder. Virksomheder som godkendes og tilmed sætter en garanti overfor Motorstyrelsen, får lov til at håndterer beregning af afgift biler. Du vil ikke som privatperson kunne foretage disse beregninger og betale registreringsafgift ud fra disse.

Du har dog muligheden for at spørge Motorstyrelsen (SKAT) om beregning af registreringsafgift, eller forhøre dig hos en af DEKRA Bilsyns mange synsvirksomheder, som netop foretager disse beregninger på flere tusinde biler årligt.

Bilafgift 2022

I registreringsafgiftsloven, er satserne for registreringsafgiftsberegningerne fastlagt for de kommende år. Eksempelvis sker der mærkbare ændringer i bilafgift for 2022 på el- og hybridbiler. Dette er en ændring der foretaget i de seneste forhandlinger i december 2021, med virkning fra juni 2022. Vær derfor opmærksom på, hvilke konsekvenser bilafgift 2022 har.

.

Online køb af afgifter

Toldsyn og afgift i alle vores synshaller

Hurtig ekspedition

.

FAQ (Oftest stillede spørgsmål omkring registreringsafgift)

Hvad skal jeg være opmærksom på ved import af bil fra Tyskland?

Uanset hvilket land bilen kommer fra, skal bilen toldsynes og registreres i DMR, før du kan fortsætte. Du skal være opmærksom på at et toldsyn kun er gældende i 4 uger. Det betyder at du skal få forhåndsvurderet, betalt registreringsafgift og få indregistreret køretøjet inden denne frist.

Kan jeg betale fuld registreringsafgift på min leasingbil hos DEKRA Bilsyn?

Ja. Alle biler som endnu ikke har fået betalt fuld registreringsafgift, kan vi hjælpe med. Når din leasingbil nærmer sig udløb, kontakter du os blot for en forhåndsvurdering af bilen. Herefter kender du din nøjagtige indfrielsespris.

Hvem indestår for den beregnet registreringsafgift?

Vi samarbejder med en af landets største selvanmelder, Dansk Motor Finans A/S. Dansk Motor Finans A/S foretager din beregning af registreringsafgift og forestår alt administration i forbindelse med korrekt betaling af registreringsafgift til Motorstyrelsen (SKAT).

Hvordan anmoder jeg en om forhåndsvurdering?

Du har to muligheder. Du kan vælge at besøge en af vores mange DEKRA Bilsyn synshaller. Her vil vores dygtige personale hjælpe dig videre og indsende bilen til forhåndsvurdering af registreringsafgift.

Alternativt kan du tilgå www.betalafgift.dk og foretage hele processen online.

Hvordan modtager jeg en forhåndsvurdering?

Efter du har anmodet om en forhåndsvurdering af afgiften i en DEKRA Bilsyn synsvirksomhed eller online på www.betalafgift.dk, vil du altid få svar inden for kort tid via e-mail. Bemærk, at Dansk Motor Finans A/S vil stå for hele processen og den efterfølgende korrespondance i forbindelse med betaling af registreringsafgift.

Hvordan betaler jeg afgift på min bil?

Når du har modtaget den endelige afgift gennem din forhåndsvurdering, anmoder du om faktura på det aftalte beløb. Beløbet overføres ved almindelig bankoverførsel, eventuelt med straks betaling for hurtig ekspedition. Herefter registrerer Dansk Motor Finans A/S afgiften i Dansk Motorregister hos Motorstyrelsen (SKAT).

Hvordan får jeg udleveret nummerplader?

Når betaling af registreringsafgiften er foretaget, kan du afhente dine nummerplader i en af DEKRA Bilsyns mange synsvirksomheder. Vi udsteder straks nummerpladerne efter indregistrering, så du er kørende med det samme.

.